Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 40 dag cukinii
- 40 dag zielonej fasolki mrożonej
- 20 dag zielonego mrożonego groszku
- 10 dag orzechów włoskich
- 5 łyżek stołowych oliwy
- filiżanka ugotowanego na sypko ryżu
- mieszanka ziół do sałatek
- sól do smaku
- świeża bazylia do posypania
Przygotowanie:
Sprawdź, jak przygotować zieloną sałatkę z cukinią!
1. Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój ją na plasterki, a potem w paski.
2. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie, a następnie ostudź.
3. Pokrój fasolkę (na kawałki o długości ok. 3 cm).
4. Groszek również wrzuć do wrzątku i ugotuj, a następnie ostudź.
5. Połowę orzechów włoskich drobno posiekaj, a resztę tylko połam.
6. Oliwę wymieszaj z solą i ziołami.
7. Sos połącz z warzywami, ryżem i posiekanymi orzechami.
8. Odstaw sałatkę na około godzinę.
9. Po upływie wyznaczonego czasu posyp ją połamanymi orzechami i listkami bazylii.
Materiały prasowe, Bakalland
1. Cukinię umyj, odetnij końcówki i pokrój ją na plasterki, a potem w paski.
2. Fasolkę szparagową ugotuj w osolonej wodzie, a następnie ostudź.
3. Pokrój fasolkę (na kawałki o długości ok. 3 cm).
4. Groszek również wrzuć do wrzątku i ugotuj, a następnie ostudź.
5. Połowę orzechów włoskich drobno posiekaj, a resztę tylko połam.
6. Oliwę wymieszaj z solą i ziołami.
7. Sos połącz z warzywami, ryżem i posiekanymi orzechami.
8. Odstaw sałatkę na około godzinę.
9. Po upływie wyznaczonego czasu posyp ją połamanymi orzechami i listkami bazylii.
Materiały prasowe, Bakalland