Polki.pl
kom. (5)

Oliwki - śródziemnomorskie perełki kulinarne

Strona 1 z 5

Z podróży do krajów śródziemnomorskich często przywozimy zachowane w pamięci obrazki, rozciągających się po horyzont gajów oliwnych, z których nierzadko skubniemy kilka niedojrzałych oliwek jako trofeum z podróży albo po prostu "na pamiątkę". Wygląd i smak tych śródziemnomorskich perełek kulinarnych przez cały rok będzie nam przywodził na myśl wakacje, spędzone w basenie Morza Śródziemnego. Aby jak najczęściej poczuć w sercu i kuchni powiew lata, warto częściej sięgać po oliwki w przygotowywaniu potraw.

Mityczna Atena twierdziła, że drzewo oliwne jest dla ludzi źródłem pożywienia, lekarstwa i światła. Od zamierzchłych czasów panowania greckich bogów, minęło wiele czasu, zmienił się świat i wynaleziono Internet, wartości i użyteczności oliwek w zdrowiej diecie, nikt nie kwestionuje. Owoce drzewa oliwnego są smaczne i zdrowie, przez co mają nieocenione znaczenie dla zdrowia i prawidłowego odżywania. A przy tym są smaczne!



  • 1
  •   z 5 

Oceń 5,00 / 2

Robert Sowa o kulinarnych trendach

 
 

Zobacz także

 
 

Podobne w temacie Kulinarne różności

Skomentuj Oliwki - śródziemnomorskie perełki kulinarne

Gość We-Dwoje.pl
Komentujesz jako dsfdsfds  /  Wyloguj sięZarejestruj się  /  Zaloguj się

Podobne do Oliwki - śródziemnomorskie perełki kulinarne

Zobacz
ostatnie wydanie tygodnika

Wysłanie formularza jest jednoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu We-Dwoje Polki.pl