Szpinak z fasolą i tuńczykiem

Ziemniaki ugotować. Ugotowane i wystudzone przekroić na połówki. Fasolkę obrać i gotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie...
/ 19.08.2008 23:25

Składniki
20dag zielonej fasolki szparagowej
1 puszka tuńczyka w oliwie/170g/
8 niedużych ziemniaków
4 jajka
10dag.szpinaku
garść czarnych oliwek
1 łyżka octu z białego wina
1 łyżeczka musztardy
3 łyżki oliwy
1 łyżka majonezu
sól,pieprz

Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotować. Ugotowane i wystudzone przekroić na połówki. Fasolkę obrać i gotować przez 10 minut w lekko osolonej wodzie.Ugotowane na twardo jajka pokroić na ćwiartki.Tuńczyka osączyć z zalewy.Szpinak opłukać i osuszyć.Rozłożyć porcje na talerzach.Na liściach położyć ziemniaki,fasolkę,rybę i jajka,wrzucić oliwki.Ocet wymieszać z musztardą,wlać oliwę.Do emulsyjnego sosu dodać majonez,przypraw solą i pieprzem.Polej sałatkę.