Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 40 dag łopatki baraniej,
  • 1 cebula,
  • 3 dag grzybów suszonych,
  • 1 jajko,
  • 5 dag miąższu z chleba,
  • olej,
  • 150 ml śmietany,
  • 2 dag mąki pszennej,
  • sól,
  • pieprz.
Reklama
Przygotowanie:

Grzyby namoczyć, ugotować. Wywar zostawić. Baraninę przkręcić przez maszynkę wraz z cebulą, grzybami oraz namoczonym w wodzie i odciśniętym chlebem, wymieszać z jajkiem, doprawić. Uformować 8 zrazów, obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor .Ułożyć w naczyniu, polać śmietaną i wywarem z grzybów. Kilka minut dusić.

Reklama
Reklama
Reklama