Przepis na zrazy mielone z baraniny
Zrazy mielone z mięsa baraniego skradną serca każdego, kto spróbuje ich choć raz!
Opublikowano: 20.06.2008, 21:47
Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 40 dag łopatki baraniej,
- 1 cebula,
- 3 dag grzybów suszonych,
- 1 jajko,
- 5 dag miąższu z chleba,
- olej,
- 150 ml śmietany,
- 2 dag mąki pszennej,
- sól,
- pieprz.
Reklama
Przygotowanie:
Grzyby namoczyć, ugotować. Wywar zostawić. Baraninę przkręcić przez maszynkę wraz z cebulą, grzybami oraz namoczonym w wodzie i odciśniętym chlebem, wymieszać z jajkiem, doprawić. Uformować 8 zrazów, obtoczyć w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor .Ułożyć w naczyniu, polać śmietaną i wywarem z grzybów. Kilka minut dusić.
Reklama
Reklama
Reklama