Jak zrobić pastę jajeczną? Wystarczy ugotować jajka na twardo, drobno je posiekać i dodać ulubione składniki. Kremową konsystencję uzyskasz dodając majonez, oliwę z oliwek lub jogurt.
Czytaj więcej
Domowy peeling do twarzy zrobisz szybko, z tego co masz w swojej kuchni. Wykorzystaj do tego domowe zapasy – oliwę, mąkę, płatki owsiane, kawę, cytrynę, orzechy, migdały.
Czytaj więcej
Gąski w occie będą doskonałym dodatkiem do pieczonych mięs i pasztetów. Aby je przygotować potrzebujesz oliwy, octu winnego i kilku przypraw - liści laurowych, tymianku i rozmarynu.
Czytaj więcej
Grillowana jagnięcina to jedno z bardziej wykwintnych dań, które można przygotować na ruszcie. Żeby jagnięcina wyszła krucha i soczysta, nie piecz jej zbyt długo i marynuj w oliwie i ziołach przynajmniej przez 12 godzin.
Czytaj więcej
Kamienie żółciowe to powszechna dolegliwość. Wiele osób w oczyszczaniu dróg żółciowych ze złogów korzysta z domowych metod leczenia, w tym picia coli, oliwy czy soku jabłkowego. Jak je stosować i jaka jest ich skuteczność?
Czytaj więcej
Lemon curd to gęsty i bardzo słodki krem, który idealnie nadaje się do kruchych ciasteczek, tart i tortów. Możesz przygotować go w wersji tradycyjnej, z dużą ilością masła albo w wersji light, tylko z łyżką oliwy.
Czytaj więcej
Popcorn bez tłuszczu ma mało kalorii, więc możesz jeść go także kiedy się odchudzasz. Popcorn bez oleju przygotujesz w mikrofalówce. Zamiast soli i oleju, dodaj odrobinę oliwy i zioła.
Czytaj więcej
Do zrobienia pity potrzebna będzie mąka pszenna, drożdże, oliwa z oliwek, sól i woda. Z wyrośniętego ciasta uformuj chlebki, a następnie piecz je przez 15 minut w piekarniku.
Czytaj więcej