Domowy peeling do twarzy zrobisz szybko, z tego co masz w swojej kuchni. Wykorzystaj do tego domowe zapasy – oliwę, mąkę, płatki owsiane, kawę, cytrynę, orzechy, migdały.
Czytaj więcej
Grillowana jagnięcina to jedno z bardziej wykwintnych dań, które można przygotować na ruszcie. Żeby jagnięcina wyszła krucha i soczysta, nie piecz jej zbyt długo i marynuj w oliwie i ziołach przynajmniej przez 12 godzin.
Czytaj więcej
Kamienie żółciowe to powszechna dolegliwość. Wiele osób w oczyszczaniu dróg żółciowych ze złogów korzysta z domowych metod leczenia, w tym picia coli, oliwy czy soku jabłkowego. Jak je stosować i jaka jest ich skuteczność?
Czytaj więcej
Lemon curd to gęsty i bardzo słodki krem, który idealnie nadaje się do kruchych ciasteczek, tart i tortów. Możesz przygotować go w wersji tradycyjnej, z dużą ilością masła albo w wersji light, tylko z łyżką oliwy.
Czytaj więcej
Do zrobienia pity potrzebna będzie mąka pszenna, drożdże, oliwa z oliwek, sól i woda. Z wyrośniętego ciasta uformuj chlebki, a następnie piecz je przez 15 minut w piekarniku.
Czytaj więcej
Zdrowa i chrupiąca surówka z kapusty pekińskiej do obiadu bez majonezu, z marchewką i papryką. Możesz skropić ją oliwą lub polać sosem jogurtowym.
Czytaj więcej
Jak smażyć krewetki? Na patelni rozgrzej oliwę z łyżką masła, dodaj czosnek i wrzuć krewetki. Po usmażeniu podawaj je z ryżem lub makaronem, doprawione pieprzem i natką pietruszki.
Czytaj więcej
Miód stosowany na włosy nawilża je, regeneruje i sprawia, że odzyskują blask. Możesz dodać do niego oliwę z oliwek, jogurt naturalny, awokado albo banana i przygotować świetne, domowe maseczki.
Czytaj więcej