Malinowy tort śmietanowy

Masa_3.jpg
Wypróbuj pyszną Masę Śmietanową o smaku malinowym Dr. Oetkera. - Artykuł sponsorowany
/ 03.03.2008 13:06
Masa_3.jpg

Jeśli masz ochotę na lekki, śmietanowy tort, albo ciasto z delikatną bitą śmietaną, wypróbuj pyszną Masę Śmietanową Dr. Oetkera o smaku malinowym. To pierwszy na rynku produkt, który po dodaniu do bitej śmietany tworzy puszystą, a zarazem stabilną Masę Śmietanową do ciast i tortów. To lekka alternatywa dla cięższych Kremów do tortów. Masa Śmietanowa utrzymuje długo dekoracyjne kształty bitej śmietany i nie podchodzi wodą.


Sposób przygotowania Masy Śmietanowej o smaku malinowym Dr. Oetkera jest bardzo prosty: 0,5 l śmietanki 30% mocno schłodzić W wysokim naczyniu ubijać śmietankę do uzyskania konsystencji bitej śmietany Pod koniec ubijania wsypać Masę Śmietanową i bardzo delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką Do czasu podania ciasto, tort lub deser z Masą Śmietanową przechowuj w lodówce. Prawdziwym hitem jest możliwość zamrożenia ciasta, lub tortu z Masą Śmietanową. Dzięki temu możesz wcześniej przygotować ciasto i rozmrozić je wtedy, kiedy tego potrzebujesz.

Przepis na biszkopt:
4 żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru pudru na gładką masę, białka ubić na sztywno dodając 1/4 szklanki cukru pudru, przesiać: 4 łyżki maki ziemniaczanej, 4 łyżki maki pszennej, 2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, następnie bardzo delikatnie wymieszać białka z żółtkami, dodając przesianą mąkę. Całośc natychmiast przełożyć do tortownicy ø 24 cm, której dno należy wcześniej wysmarować tłuszczem i wysypać mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170°C ok. 45 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA