Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 serki pleśniowe lub feta
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 jajka
- 10 dag płatków migdałowych
- 50 dag fasolki szparagowej
- 2 cebule
- olej
- 10 dag boczku wędzonego
- 15 dag pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z fasolką i boczkiem. Potrzebujesz zaledwie kilku składników, aby wyczarować tę wykwintną przekąskę! Świetnie sprawdzi się jako lekki lunch do pracy, dodatek do niedzielnego obiadu a nawet pozycja w świątecznym lub weselnym menu.
- Serki pokrój na 12 części.
- Obtocz je w mące kukurydzianej, roztrzepanych jajkach i migdałowych płatkach.
Sałatka z kurczakiem - 29 najlepszych przepisów
- Panierowane serki odstaw na 2 godziny do lodówki.
- Fasolkę umyj, oczyść, wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj mniej więcej 4 minuty.
- Odcedź, osącz z wody.
- Cebulę drobno posiekaj i podsmaż.
- Dodaj fasolkę, lekko ją przesmaż.
Sałatka z awokado i boczkiem - przepis video
- Ser króciutko przesmaż, aż się zarumieni.
- Boczek ułóż na blaszce, upiecz na rumiano w gorącym piekarniku. Nie musisz dodawać żadnego tłuszczu!
- Pomidorki koktajlowe umyj i przekrój na połówki.
Sałatka z kurczakiem - przepis Magdy Gessler
- Fasolkę i pomidorki wymieszaj z musztardą, dopraw.
- Wyłóż do miski, obłóż gorącym serem i boczkiem.