Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

- 5,5 strąka papryki
- 30 dag mielonego mięsa (najlepiej wołowo–wieprzowego)
- 1 łyżka oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 100 ml białego wytrawnego wina
- pół puszki czerwonej fasoli
- szklanka ugotowanego makaronu, np. rurki, muszelki
- sól
- pieprz
- kawałek żółtego sera

Reklama
Przygotowanie:

Paprykę umyć. Całe strąki przekroić wzdłuż na połowę, usunąć nasionka. Połówkę pokroić w kostkę. Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojony czosnek i pomidory oraz fasolę, podlać winem, poddusić. Mięso wymieszać z makaronem
i pokrojonymi oliwkami, przyprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki papryki, posypać startym serem, piec ok. 30 min w 190ºC.

Reklama
Reklama
Reklama