Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 duże selery korzeniowe (ok. 80 dag)
  • duża cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 30 dag migdałów
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 jajka
  • olej i tarta bułka do formy
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na świąteczny pasztet bez mięsa!

  1. Selery i cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
  2. Migdały zalej wrzątkiem, po kilku minutach odcedź je i obierz ze skórki.
  3. Dodaj do selera i cebuli, zmiksuj.

Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis

  1. Do powstałej masy dodaj musztardę, jajka i przyprawy.
  2. Dokładnie wymieszaj.
  3. Niedużą wąską formę natłuść olejem, wysyp tartą bułką.

Ciasto serowo-makowe - przepis

Reklama
  1. Przełóż do niej masę.
  2. Piecz przez około 40 minut w 180 stopniach C.
Reklama
Reklama
Reklama