Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo,
4 kotlety wieprzowe (bez kości),
4 cienkie piastry tłustej szynki,
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki,
sok z cytryny,
2 łyżki mąki,
łyżka smalcu,
2 łyżki masła,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Tłuczkiem rozbić mięso. Skropić sokiem z cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Posypać natką. Na każdym plastrze mięsa położyć plaster szynki. Obrać jajka. Ułożyć na szynce. Uformować rulon. Związać nitką. Obtoczyć w mące. Podsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Zdjać z ognia. Przełożyć do rondla. Posypać wiórkami masła. Zalać bulionem. Dusić 40 minut na małym ogniu.

Reklama
Reklama
Reklama