Reklama

30 min, 8 porcji placków
1 porcja - 150 kalorii

Reklama

Składniki na placki ziemniaczane z cebulą:

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przepis na placki ziemniaczane:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, obierz, zetrzyj na tarce na jednolitą papkę.
  2. Cebulę obierz z łupin, pokrój w małą kostkę.
  3. Z masy ziemniaczanej zlej płyn, który zebrał się na wierzchu.
  4. Masę wymieszaj z cebulą, mąką i jajkami, przypraw solą i pieprzem.
  5. Na patelni rozgrzej dużą ilość tłuszczu.
  6. Łyżką kładź porcje ciasta, smaż na rumiano.
  7. Można podawać np. z gulaszem lub z duszonymi grzybami.

Na zlecenie Edipresse

Reklama

Sprawdź inne przepisy na przekąski:

Ziemniaki faszerowane - przepis

Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Muffiny ze szpinakiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama