Przepis na placki ziemniaczane z cebulą - przepis składniki i przygotowanie
Można podawać np. z gulaszem lub z duszonymi grzybami!

Opublikowano: 21.05.2014, 15:40
Reklama
30 min, 8 porcji placków
1 porcja - 150 kalorii
Reklama
Składniki na placki ziemniaczane z cebulą:
- 1 kg ziemniaków
- 1 cebula
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Przepis na placki ziemniaczane:
- Ziemniaki dokładnie umyj, obierz, zetrzyj na tarce na jednolitą papkę.
- Cebulę obierz z łupin, pokrój w małą kostkę.
- Z masy ziemniaczanej zlej płyn, który zebrał się na wierzchu.
- Masę wymieszaj z cebulą, mąką i jajkami, przypraw solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzej dużą ilość tłuszczu.
- Łyżką kładź porcje ciasta, smaż na rumiano.
- Można podawać np. z gulaszem lub z duszonymi grzybami.
Na zlecenie Edipresse
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Ziemniaki faszerowane - przepis
Muffiny ze szpinakiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama