Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • szklanka mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • jajko
  • cukier wanilinowy

Na farsz:

  • 30 dag sera białego
  • łyżka śmietany
  • 2 żółtka
  • cukier wanilinowy
  • skórka starta z cytryny
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na naleśniki z serem!

  1. Z mąki, mleka, jajka, cukru i szczypty soli przygotuj ciasto.
  2. Usmaż cienkie naleśniki.
  3. Ser ugnieć z cukrem, żółtkami, śmietaną.
  4. Naleśniki posmaruj serem, zwiń w ruloniki, pokrój ukośnie na kawałki.
  5. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, ułóż kawałki naleśników.
  6. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę i skórkę z cytryny.
  7. Mieszaniną polej naleśniki i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C, aż masa się zetnie.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na naleśniki:

Naleśniki ze szpinakiem - przepis
Naleśniki na słono - przepis na naleśniki z szynką i serem
Naleśniki z mięsem i pieczarkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama