Knedle z morelami - przepis składniki i przygotowanie
Letni obiad na słodko? Pyszne knedle z morelami!

Opublikowano: 12.07.2016, 07:02
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 kg ugotowanych ziemniaków
- jajko
- 1/2 kg mąki
- szczypta soli
- morele
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na knedle z morelami!
- Ugotowane ziemniaki zmiel lub przeciśnij przez praskę.
- Do gładkiej masy ziemniaczanej dodaj jajko, sól i mąkę, całość wymieszaj i wyrób ciasto.
- Morele umyj i usuń pestki.
- Z ciasta formuj średniej wielkości kuleczki, rozpłaszcz, wkładaj morelę i zalepiaj knedelki.
- Gotuj w osolonym wrzątku przez kilka minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów z morelami:
Sernik morelowy - przepis
Sorbet morelowy - przepis
Ciasto morelowe - przepis
Przetwory z moreli - 8 przepisów
Polędwiczki faszerowane morelami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama