Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka musztardy
  • opakowanie zielonego pieprzu
  • 2 cebule
  • sól
Reklama
Przygotowanie:

1. Polędwiczki opłucz, osusz.
2. Natrzyj mięso łyżką oleju wymieszanym z musztardą.
3. Obtocz w pieprzu.
4. Pokrój cebulę.
5. Dno żaroodpornego naczynia wyłóż pokrojoną cebulą, oprósz solą.
6. Ułóż w nim polędwiczki, skrop resztą oleju.
7. Piecz przez 20 min w temp. 200 stopni.

Reklama

Przepis z "Przyjaciółki"

Reklama
Reklama
Reklama