Składniki:
- 2 średniej wielkości polędwiczki wieprzowe
- 3 łyżki oleju
- łyżka musztardy
- opakowanie zielonego pieprzu
- 2 cebule
- sól
Przygotowanie:
1. Polędwiczki opłucz, osusz.
2. Natrzyj mięso łyżką oleju wymieszanym z musztardą.
3. Obtocz w pieprzu.
4. Pokrój cebulę.
5. Dno żaroodpornego naczynia wyłóż pokrojoną cebulą, oprósz solą.
6. Ułóż w nim polędwiczki, skrop resztą oleju.
7. Piecz przez 20 min w temp. 200 stopni.
Przepis z "Przyjaciółki"
2. Natrzyj mięso łyżką oleju wymieszanym z musztardą.
3. Obtocz w pieprzu.
4. Pokrój cebulę.
5. Dno żaroodpornego naczynia wyłóż pokrojoną cebulą, oprósz solą.
6. Ułóż w nim polędwiczki, skrop resztą oleju.
7. Piecz przez 20 min w temp. 200 stopni.
Przepis z "Przyjaciółki"