Reklama

Składniki:

Reklama
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki pokruszonych suszonych ostrych papryczek,
  • 1 drobno posiekany pęczek cebulki ze szczypiorkiem,
  • 5 ząbków czosnku,
  • 1 łyżka utartego imbiru
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku,
  • 3 łyżki soku cytrynowego
  • 4 łyżki pasty pomidorowej
Reklama

Sposób przygotowania:
Na dużej patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju. Wsypałam 3 łyżki pokruszonych suszonych ostrych papryczek, 1 drobno posiekany pęczek cebulki ze szczypiorkiem, 5 ząbków czosnku, 1 łyżkę utartego imbiru i smażyłam przez 5 minut. Zawartość przełożyłam do blendera: dodałam 1 łyżkę słodkiej papryki w proszku, 3 łyżki soku cytrynowego i 4 łyżki pasty pomidorowej. Zblendowaną pastę umieściłam w słoiczkach.
Autor: przytulanka
Zobacz także inne przepisy w dziale Sosy.

Reklama
Reklama
Reklama