Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

1 mały kalafior,
3 łyżki oliwy z oliwek ,
1 cebula,
6 łyżek wody ,
2 łyżeczki soku z cytryny ,
2 łyżki przecieru pomidorowego,
sól,
pieprz,
5 dag czarnych oliwek ,
1 łyżka posiekanej natki pietruszki.

Reklama
Przygotowanie:

Kalafiora podzielić na różyczki, usmażyc krótko na oliwie. Przełożyć na talerz. Cebulę pokrojoną w krążki usmażyć na tej samej oliwie. Dodać wodę i sok z cytryny, kalafiora. Ugotować do miękkości. Kalafiora ułożyć na półmisku. Do sosu wlać przecier pomidorowy i zagotować. Dodać pokrojone oliwki, doprawić do smaku. Kalafiora polać sosem, posypać natką pietruszki.

Reklama
Reklama
Reklama