Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 50 dag serka mascarpone
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • skórka otarta z cytryny
  • łyżeczka żelatyny
  • szklanka zaparzonej mocnej kawy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 50 ml likieru migdałowego amaretto
  • 25 dag truskawek
  • kakao
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tiramisu z truskawkami!

  1. Przygotuj poncz: zaparzoną kawę wymieszaj z cukrem, a gdy przestygnie z amaretto.
  2. Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzej i rozpuść.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem na puch.
  4. Ciągle ucierając, dodaj ser mascarpone, skórkę cytrynową i żelatynę.
  5. Podłużne biszkopty przełam na pół, mocz w kawowym ponczu i ułóż na dnie pucharków.
  6. Biszkopty przykryj warstwą truskawek. Na truskawki połóż krem.
  7. Całość posyp kakao i udekoruj biszkoptami i truskawkami.
Reklama

Zobacz więcej przepisów z truskawkami:

Jak zrobić ciasto drożdżowe z truskawkami?
Rolada bezowa z truskawkami - przepis
Napoleonka z truskawkami - przepis
Tarta z truskawkami - przepis
Ciasto z truskawkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama