POLECAMY

Puszysty sernik z migdałami

Masz ochotę na kuszący deser? Przetestuj nasz sernik z migdałami!
Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Puszysty sernik z migdałami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 10
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na kruche ciasto:

  • 10 dag mąki
  • 7 dag mielonych białych migdałów
  • 10 dag masła
  • 5 dag cukru
  • jajko

Na masę serową:

  • 5 jajek
  • 75 dag twarogu trzykrotnie mielonego
  • 15 dag cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • sok i skórka z 1/2 pomarańczy
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sernik z migdałami - kruche ciasto i kusząca masa to idealna kombinacja!

  1. Przygotuj ciasto: mąkę i migdały wymieszaj z cukrem i posiekanym masłem.
  2. Dodaj jajko i szybko zagnieć ciasto.
  3. Wylep nim spód i brzegi tortownicy.

Sernik piernikowy - przepis video

  1. Na masę serową żółtka oddziel od białek.
  2. Białka ubij na sztywną pianę.
  3. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
  4. Do masy żółtkowej dodaj twaróg, pianę z białek oraz sok z pomarańczy.

Sernik z serem pleśniowym - przepis

  1. Wszystkie składniki wymieszaj.
  2. Masę serową delikatnie przełóż do wylepionej ciastem tortownicy i piecz przez 60 minut w 200 stopniach C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)