Jak zrobić galaretki w paski - przepis składniki i przygotowanie
Uroczy deser!

Opublikowano: 08.01.2016, 06:32
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 5 różnokolorowych galaretek (zielona, rubinowa, niebieska, pomarańczowa, szafirowa)
- 2 galaretki cytrynowe
- 250 ml śmietanki 30%
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić galaretki w paski!
- Galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości wody (każdy kolor oddzielnie) i odstaw, aby wystygły.
- Galaretki cytrynowe wymieszaj ze śmietanką.
- Do małych miseczek wlej cienką warstwę galaretki i odstaw na chwilkę do zamrażarki.
- Gdy masa zastygnie, wlej warstwę galaretki śmietanowej i ponownie włóż do zamrażarki.
- Postępuj tak aż do wyczerpania składników.
- Wypełnione miseczki odstaw na godzinę do lodówki.
- Przed podaniem miseczki z galaretkami zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie, odwróć do góry dnem, wyjmij na talerzyki.
Reklama
Zobacz więcej pomysłów na desery:
Jak zrobić snickersa?
Ciasto kajmakowo-miodowe - przepis
Jak zrobić sernik w kratkę?
Ciasto Rafaello - przepis na ciasto bez pieczenia
Jak zrobić serową stefankę?
Reklama
Reklama
Reklama