Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 5 różnokolorowych galaretek (zielona, rubinowa, niebieska, pomarańczowa, szafirowa)
- 2 galaretki cytrynowe
- 250 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić galaretki w paski!
- Galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości wody (każdy kolor oddzielnie) i odstaw, aby wystygły.
- Galaretki cytrynowe wymieszaj ze śmietanką.
- Do małych miseczek wlej cienką warstwę galaretki i odstaw na chwilkę do zamrażarki.
- Gdy masa zastygnie, wlej warstwę galaretki śmietanowej i ponownie włóż do zamrażarki.
- Postępuj tak aż do wyczerpania składników.
- Wypełnione miseczki odstaw na godzinę do lodówki.
- Przed podaniem miseczki z galaretkami zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie, odwróć do góry dnem, wyjmij na talerzyki.