Jak zrobić galaretki w paski - przepis składniki i przygotowanie

Uroczy deser!
Weronika Kwaśniak / 08.01.2016 06:32
DRUKUJ PRZEPIS
Jak zrobić galaretki w paski - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 różnokolorowych galaretek (zielona, rubinowa, niebieska, pomarańczowa, szafirowa)
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 250 ml śmietanki 30%
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić galaretki w paski!

  1. Galaretki rozpuść w połowie podanej na opakowaniu ilości wody (każdy kolor oddzielnie) i odstaw, aby wystygły.
  2. Galaretki cytrynowe wymieszaj ze śmietanką.
  3. Do małych miseczek wlej cienką warstwę galaretki i odstaw na chwilkę do zamrażarki.
  4. Gdy masa zastygnie, wlej warstwę galaretki śmietanowej i ponownie włóż do zamrażarki.
  5. Postępuj tak aż do wyczerpania składników.
  6. Wypełnione miseczki odstaw na godzinę do lodówki.
  7. Przed podaniem miseczki z galaretkami zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie, odwróć do góry dnem, wyjmij na talerzyki.

Zobacz więcej pomysłów na desery:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA