Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Wilgotne i puszyste ciasto drożdżowe z mrożonego rabarbaru: prosty, babciny przepis, który zawsze się udaje
Wilgotne i puszyste ciasto drożdżowe z mrożonego rabarbaru: prosty, babciny przepis, który zawsze się udaje6 miesięcy temu
Chcesz zrobić wilgotne i puszyste ciasto drożdżowe z mrożonego rabarbaru? Ten przepis jest bardzo prosty. Możesz do niego wykorzystać świeży i mrożony rabarbar. Zobacz ten przepis, przydatne wskazówki i sprawdź, jak przygotować ciasto rabarbarowe tak, aby owoce nie opadały na dno. Czytaj więcej
Uprawa rabarbaru w ogrodzie bez wysiłku: te proste zasady pomogą ci wyhodować piękne, długie i smaczne łodygi
Uprawa rabarbaru w ogrodzie bez wysiłku: te proste zasady pomogą ci wyhodować piękne, długie i smaczne łodygi6 miesięcy temu
Jak uprawiać rabarbar w ogrodzie? Możesz wyhodować go z nasion lub z gotowych, już wyrośniętych sadzonek. Uprawa rabarbaru nie jest trudna, ale roślina ta wymaga odpowiedniego przygotowania stanowiska oraz podłoża. Dobrze zaopiekowane nasiona lub sadzonki to gwarancja obfitych plonów. Zobacz, jak uprawiać rabarbar w domu. Czytaj więcej
Rozpyl na skórze i poczuj, jak energia wraca do ciebie niczym bumerang. Oto świeże perfumy damskie, które pokochasz
Rozpyl na skórze i poczuj, jak energia wraca do ciebie niczym bumerang. Oto świeże perfumy damskie, które pokochasz6 miesięcy temu
Świeże perfumy damskie sprawdzają się o każdej porze roku, ale szczególnie chętnie sięgamy po nie wiosną i latem. Wodne, kwiatowe oraz owocowe nuty kojarzą się z błogim wakacyjnym czasem, wędrówkami pomiędzy słonecznymi alejkami oraz z wygrzewaniem się na plaży. Oto kilka lekkich i świeżych kompozycji zapachowych. Czytaj więcej
Tak zrobisz pyszny sos do mięsa z niczego. Wszystkie potrzebne składniki na pewno masz w swojej lodówce
Tak zrobisz pyszny sos do mięsa z niczego. Wszystkie potrzebne składniki na pewno masz w swojej lodówce6 miesięcy temu
Jak zrobić sos do mięsa z niczego? Zajrzyj do lodówki - tam na pewno znajdziesz coś, co można wykorzystać do przygotowania pysznego, aromatycznego sosu. Sięgnij po warzywa, śmietanę oraz zapasy grzybów. Zerknij także do zamrażarki - na pewno znajdziesz tam idealne do mięs mrożone owoce. Oto garść inspiracji. Czytaj więcej
Pyszny przepis na dżem z zielonych pomidorów, który zawsze się udaje. Idealnie słodko-kwaśny, do tostów i mięs
Pyszny przepis na dżem z zielonych pomidorów, który zawsze się udaje. Idealnie słodko-kwaśny, do tostów i mięs6 miesięcy temu
Dżem z zielonych pomidorów to zaskakujący i pyszny sposób na wykorzystanie nadmiaru zbiorów. Jeśli masz za dużo pomidorków, dodaj do nich tylko cukier i sok z cytryny, aby powstały pyszne przetwory. Gotowy dżem idealnie smakuje do słodkich przekąsek, ale sprawdzi się także jako sos do mięs. Zobacz, jak go zrobić. Czytaj więcej
Konkurs Innowacyjny Lider i konferencja CEE Innovation & Investment Summit
Konkurs Innowacyjny Lider i konferencja CEE Innovation & Investment Summit6 miesięcy temu
Podczas II edycji konkursu Innowacyjny Lider zostaną wyłonione osoby, które wprowadzają na rynek innowacyjne produkty i strategie. Rok temu do Konkursu nominowanych było 273 liderów, a Jury uhonorowało 49 uczestników Konkursu. Czytaj więcej
Oto najłatwiejsze ciasto z rabarbarem - nie da się go zepsuć. Jest szybkie, tanie i pysznie smakuje nie tylko w sezonie
Oto najłatwiejsze ciasto z rabarbarem - nie da się go zepsuć. Jest szybkie, tanie i pysznie smakuje nie tylko w sezonie6 miesięcy temu
Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem przygotujesz w mniej niż godzinę. Możesz użyć zarówno świeżego rabarbaru, jak i mrożonego. Jest lekkie, puszyste i możesz połączyć je z sosem owocowym lub dowolnymi lodami. Pamiętaj, aby dobrze przesiać mąkę, wtedy biszkopt wyjdzie najlepszy. Oto przepis na ciasto z rabarbarem. Czytaj więcej
Oto 7 pomysłów na skuteczny demakijaż za mniej niż 20 zł. Z tymi kosmetykami zaoszczędzisz pieniądze i zadbasz o skórę
Oto 7 pomysłów na skuteczny demakijaż za mniej niż 20 zł. Z tymi kosmetykami zaoszczędzisz pieniądze i zadbasz o skórę6 miesięcy temu
Skuteczny demakijaż to taki, po wykonaniu którego skóra przetarta wilgotnym wacikiem lub chusteczką jest idealnie czysta. Dobrze wykonany sprawia, że cera może oddychać w ciągu nocy i zregenerować się przy pomocy odżywczych kosmetyków. Jeśli nie zmywasz dokładnie make upu, od razu widać to na twojej twarzy. Czytaj więcej
Ta piękna domowa roślina potrzebuje szczególnej pielęgnacji na co dzień. Z tymi prostymi trikami sobie z nią poradzisz
Ta piękna domowa roślina potrzebuje szczególnej pielęgnacji na co dzień. Z tymi prostymi trikami sobie z nią poradzisz6 miesięcy temu
Pielęgnacja draceny nie należy do łatwych zadań, ale jeśli masz rękę do roślin i kochasz zielone rośliny, na pewno się dogadacie. Podstawą jest odpowiednie podlewanie oraz stanowisko. Dracena ma też swoje preferencje dotyczące rodzaju i odczynu podłoża, a także doniczki. Zobacz, jak o nią dbać, aby zdrowo rosła. Czytaj więcej
Tani, lekki i puszysty deser do popołudniowej kawy. Oto pomysł na ekspresowy słodko-kwaśny skubaniec z agrestem
Tani, lekki i puszysty deser do popołudniowej kawy. Oto pomysł na ekspresowy słodko-kwaśny skubaniec z agrestem6 miesięcy temu
Skubaniec z agrestem, zwany częściej pleśniakiem, możesz przygotować na wiele sposobów - z dżemem, bezą albo jajeczną chmurką, a także zarówno z agrestu zielonego, jak i czerwonego. Skubaniec swoją nazwę zawdzięcza kruszonce, która należy "poskubać" na wierzch gotowego ciasta tuż przed pieczeniem. Zobacz ten pyszny przepis. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.