Cook & chill, czyli gotuj i schłódź
Cook & chill, czyli gotuj i schłódź12 lat temu
Metoda cook & chill, czyli gotuj i schłódź, jest wykorzystywana w gastronomii do produkcji posiłków o najwyższej jakości oraz doskonałych walorach smakowo-zapachowych. Posiłek jest przygotowywany w sposób tradycyjny i natychmiast schładzany. Czytaj więcej
Pasztety wielkanocne - wybrane przepisy
Pasztety wielkanocne - wybrane przepisy12 lat temu
Pasztety można wykonać z mięsa wieprzowego, drobiowego, podrobów, choć występują także w wersji wegetariańskiej. Jest to uniwersalna potrawa, gdyż pasztet może być zarówno daniem głównym jak i przystawką. Również dodatki w postaci żurawiny czynią go wyrafinowaną potrawą na wielkanocnym stole. Oto 3 przepisy na wyborne wielkanocne pasztety. Czytaj więcej
Wielkanoc w Szwecji, Meksyku i Australii
Wielkanoc w Szwecji, Meksyku i Australii12 lat temu
Święta wielkanocne w Australii są mieszanką tradycji pochodzących z różnych części Europy, w Meksyku nie święci się koszyczków z pokarmem ani nie maluje pisanek, a w Szwecji na świątecznym stole znajdziemy śledzie z otrębami, suszone ryby, a także bułeczki pszenne z cynamonem albo kminkiem. Czytaj więcej
"Wegańska bogini w kuchni" - recenzja
"Wegańska bogini w kuchni" - recenzja12 lat temu
"Wegańska bogini w kuchni" to wbrew pozorom pozycja nie tylko dla wegan. Książka zawiera przepisy na zdrowe, wartościowe a przede wszystkim łatwe do przygotowania potrawy. Czytaj więcej
Pomysły na niebanalne kanapki
Pomysły na niebanalne kanapki12 lat temu
Kanapki nie muszą być nudnym posiłkiem. Możesz stworzyć kanapkowe stwory, mini przekąski lub koreczki. Wykorzystaj różne kształty pieczywa oraz dodatki, a kanapka stanie się nie tylko smaczną, lecz także artystyczną przekąską. Czytaj więcej
Dania idealne na Wielki Post
Dania idealne na Wielki Post12 lat temu
Wielki Post to okres, w którym rezygnujemy w wielu potraw na rzecz tych bezmięsnych. Jeśli nie wiesz, co gotować w Wielkim Poście postaw na ryby, kasze, warzywa, owoce i nabiał. Czytaj więcej
Dieta dopasowana do typu figury
Dieta dopasowana do typu figury12 lat temu
Najbardziej charakterystyczne typy figury to jabłko, gruszka oraz klepsydra. Jakich produktów należy unikać, a jakie są wskazane przy Twoim typie figury? Czy w ogóle istnieje dieta dobrana do figury? Czytaj więcej
Dieta 3 kolorów - żywieniowa sygnalizacja
Dieta 3 kolorów - żywieniowa sygnalizacja12 lat temu
Dieta 3 kolorów jest idealnym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy chcą uzyskać zgrabną sylwetkę bez liczenia kalorii. Dieta ta opiera się na podziale produktów na grupę zieloną, żółtą i czerwoną, a więc kolory zaczerpnięte są z sygnalizacji świetlnej. Kuracja jest prosta - wystarczy znać produkty z każdej grupy i umiejętnie je połączyć. Czytaj więcej
Detoks kaszą jaglaną
Detoks kaszą jaglaną12 lat temu
Kasza jaglana jest źródłem cennych składników mineralnych oraz witamin. Przyspiesza przemianę materii oraz ułatwia odchudzanie, w dodatku działa odtruwająco na organizm. Najlepszy czas na odchudzanie jest oczywiście wiosną. Czytaj więcej
Faworki – przysmak z historią
Faworki – przysmak z historią12 lat temu
Faworki, chrust, chruścik... każdy zna i lubi, ale nie każdy wie jaka historia kryje się za tym przysmakiem. Odświeżamy historię faworków właśnie z okazji zbliżającego się tłustego czwartku. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA