Domowe sushi maki
Domowe sushi maki8 lat temu
Zrobienie w domu sushi maków jest prostsze niż by się mogło wydawać. Jest tez zdecydowanie tańsze niż wyprawa do "susharni". Czytaj więcej
Jambalaya - potrawa jednopatelniowa
Jambalaya - potrawa jednopatelniowa8 lat temu
Jambalaya to potrawa kreolska, składająca się głównie z ryżu, z dodatkiem cebuli, czosnku, papryki i pomidorów. Jej dokładny skład zależy od pochodzenia przepisu. Występuje w bardzo wielu wersjach. Czytaj więcej
I edycja ogólnopolskiej kampanii edukacyjnej „Dni Konsultacji Stomatologicznych”
I edycja ogólnopolskiej kampanii edukacyjnej „Dni Konsultacji Stomatologicznych”8 lat temu
W dniach 12–14 sierpnia 2011 r. w Galerii Handlowej M1 w Markach odbędą się bezpłatne konsultacje stomatologiczne w ramach I edycji ogólnopolskiej kampanii edukacyjnej „Dni Konsultacji Stomatologicznych”. Czytaj więcej
Tiramisu
Tiramisu8 lat temu
Deser ten podaje się bardzo silnie schłodzony i je się zwykle do kawy espresso. Tradycyjnie tiramisu spożywa się we Włoszech na drugie śniadanie – zwłaszcza w upalne dni. Tiramisu z włoskiego oznacza dosłownie - przebudź się. Czytaj więcej
Musaka - zapiekanka grecka
Musaka - zapiekanka grecka8 lat temu
Musaka to danie pochodzące rodem z Grecji. Zapiekanka jest połączeniem mięsa wieprzowego i dużej ilości warzyw. Czytaj więcej
Gjuvec - bułgarski bukiet jarzyn
Gjuvec - bułgarski bukiet jarzyn8 lat temu
Gjuvec to tradycyjne bułgarskie danie wegetariańskie. Słowo "gjuvec" w języku bułgarskim oznacza gulasz. Czytaj więcej
Cannelloni z brokułami i mozzarellą
Cannelloni z brokułami i mozzarellą8 lat temu
Cannelloni to włoski makaron wyglądem przypominający rurki o średnicy około 3 cm. Najczęściej nadziewany jest mięsem mielonym, sosem pomidorowym oraz beszamelowym, całość posypywana jest startym serem. Czytaj więcej
Paella -przepis oryginalny
Paella -przepis oryginalny8 lat temu
Paella to potrawa hiszpańska pochodząca z Walencji i występująca w licznych odmianach. Oparta jest przede wszystkim na ryżu z dodatkiem szafranu, podsmażanym i gotowanym na metalowej patelni z dwoma uchwytami. Paella powinna być spożywana bezpośrednio z naczynia, w którym ją przygotowano. Czytaj więcej
Wołowina po burgundzku
Wołowina po burgundzku8 lat temu
Burgundia to region położony w centralnej Francji. Stąd właśnie wywodzi się to danie - wołowina po burgundzku. Wołowinę przyrządzoną w taki sposób możemy podać z bagietką, gotowanymi ziemniaczkami, kluseczkami lub ryżem. Czytaj więcej
Audiobook książki "Biel. Notatki z Afryki"
Audiobook książki "Biel. Notatki z Afryki"8 lat temu
Posłuchaj opowieści Marcina Kydryńskiego o Afryce. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA