Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis składniki i przygotowanie

Pomysł na bezmięsne kotlety!
Weronika Kwaśniak / 07.01.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis składniki i przygotowanie fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag kaszy gryczanej, najlepiej niepalonej
  • 40 dag pieczarek
  • 10 dag sera typu feta
  • jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotlety z kaszy i pieczarek!

  1. Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki podsmaż na małej ilości  tłuszczu, następnie drobno posiekaj.
  3. Do dużej miski włóż kaszę, jajko, pieczarki, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz i pokruszony ser feta.
  4. Jeśli masa wyjdzie zbyt rzadka, dodaj 1/2 szklanki bułki tartej.
  5. Formuj kotleciki.
  6. Obtocz w tartej bułce i smaż na złoty kolor.

Zobacz więcej bezmięsnych przepisów:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA