Suflet z łososiem - przepis składniki i przygotowanie

Z kremowym twarożkiem!
Weronika Kwaśniak / 22.04.2016 06:46
DRUKUJ PRZEPIS
Suflet z łososiem - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 łyżek masła
  • 5 łyżek mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • ząbek czosnku
  • 6 żółtek
  • 6 białek
  • 15 dag kremowego twarożku
  • 25 dag wędzonego łososia
  • gałka muszkatołowa
  • masło i parmezan do foremek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na suflet z łososiem!

  1. Na patelni rozgrzej masło, wsyp mąkę, rozmieszaj.
  2. Wlej mleko i mieszając, podgrzewaj, aż powstanie gładki sos.
  3. Gotuj go na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  4. Dodaj czosnek, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wystudź.
  5. Masę połącz z żółtkami, twarożkiem i posiekanym łososiem.
  6. Białka ubij.
  7. Masę wymieszaj najpierw z 1/4 piany, a potem z pozostałą.
  8. Foremki wysmaruj masłem, wysyp parmezanem, napełnij do 3/4 wysokości.
  9. Piecz około 20 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zobacz więcej przepisów z łososiem:

Szparagi z łososiem - przepis
Łosoś w cieście francuskim - przepis
Roladki z łososiem - przepis
Wrap z łososiem - przepis Ani Starmach
Tarta ze szpinakiem i łososiem - przepis
Zapiekanka z kapusty i łososia - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA