Tarta ze szpinakiem i łososiem - przepis składniki i przygotowanie

Idealna przekąska we włoskim stylu!
Weronika Kwaśniak / 08.10.2014 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Tarta ze szpinakiem i łososiem - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 opakowania gotowego ciasta francuskiego wytrawnego (ok. 20 dag)
  • 10 dag świeżych liści szpinaku
  • 15 dag łososia wędzonego
  • 10 dag twardej fety
  • 7 suszonych pomidorów
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • jajko
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
Przygotowanie:

Zobacz przepis na tartę ze szpinakiem i łososiem!

  1. Szpinak opłucz i lekko sparz, dobrze odsącz.
  2. Foremkę 20 x 30 cm wyłóż pergaminem i ciastem.
  3. Na cieście rozłóż szpinak, pomidory pokrojone w paseczki, łososia pokrojonego na kawałki, fetę pokrojoną w kosteczkę.
  4. Jajko wymieszaj ze śmietaną, pieprzem i gałką. Polej składniki.
  5. Piecz 25-30 minut w temperaturze 220 stopni C.

Zobacz inne przepisy na dania ze szpinakiem:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA