Łosoś w cieście francuskim - przepis składniki i przygotowanie
Z pieczarkami, papryką, ryżem i żółtym serem!

Opublikowano: 16.02.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 25 dag ciasta francuskiego
- 50 dag filetu z łososia bez skóry
- 1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
- 20 dag pieczarek
- cebula
- 1/2 czerwonej papryki
- 6 plastrów żółtego sera
- jajko
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na łososia w cieście francuskim!
- Cebulę obierz i drobno posiekaj.
- Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż razem z cebulą na maśle.
- Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i pół szklanki ryżu.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Wszystko razem wymieszaj.
- Ciasto francuskie ułóż na papierze do pieczenia.
- Na środku ciasta ułóż warstwę ryżu.
- Na niej dwa plastry żółtego sera.
- Na nim oprószonego solą i pieprzem łososia. Znów dwa plastry sera i nadzienie pieczarkowe.
- Przykryj pozostałym serem i zawiń w ciasto francuskie.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz, aż ciasto się zarumieni, około 30 minut w temperaturze 200 stopni C.
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania z łososiem:
Roladki z łososiem - przepis
Tarta ze szpinakiem i łososiem - przepis
Wrap z łososiem - przepis Ani Starmach
Reklama
Reklama
Reklama