Roladki z łososiem - przepis składniki i przygotowanie
Smaczna i łatwa w przygotowaniu przystawka!

Opublikowano: 27.12.2014, 08:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- szklanka mąki
- szklanka piwa
- 2 jajka
- sok i skórka otarta z cytryny
- 5 łyżek posiekanego koperku lub natki
- sól
- olej
Na farsz:
- 25 dag homogenizowanego serka
- 20 dag plastrów wędzonego łososia
- sok z cytryny
- łyżka tartego chrzanu
- biały pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na roladki z łososiem!
- Mąkę zmiksuj z piwem, jajkami, sokiem, skórką z cytryny, koperkiem oraz szczyptą soli.
- Odstaw na 30 minut.
- Na oleju usmaż cienkie naleśniki.
- Serek wymieszaj z chrzanem, kilkoma kroplami soku z cytryny oraz białym pieprzem.
- Serkiem posmaruj naleśniki, obłóż plasterkami łososia.
- Zawiń w rulon.
- Ruloniki owiń w folię i odstaw na 15 minut.
- Następnie pokrój w krążki i ułóż na półmisku.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na przekąski:
Pieczarki faszerowane - przepis
Kapusta zasmażana - przepis
Hamburgery domowe - przepis Ani Starmach
Reklama
Reklama
Reklama