Nie możesz doczekać się nowego odcinka? „Kuchenne Rewolucje” od jakiegoś czasu są prawdopodobnie jednym z najpopularniejszych programów telewizyjnych i chociaż Magda Gessler bez wątpienia złagodniała na przestrzeni lat, niektóre z jej komentarzy dotyczących kuchni i samej restauracji fani wspominają do tej pory.
Obecnie trwa już 20 sezon programu, który można oglądać w każdy czwartek o 21:30. Jeśli jednak tęsknisz za rzucaniem talerzami i wywracaniem do góry nogami całej kuchni, przypominamy nasze ulubione cytaty królowej TVN-u.
Ulubione cytaty Magdy Gessler z „Kuchennych Rewolucji”
Pojawiło się ostatnio sporo głosów mówiących, że Magda Gessler straciła swój ognisty temperament. Jaka jest prawda? Z pewnością nie rzuca już podanymi jej daniami w kucharzy, ale nadal zdarza się jej rzucić mięsem (dosłownie i w przenośni). Szczególnie, gdy to mięso śmierdzi... no właśnie, czym?
Niedobra jest. Śmierdzi starym knurem
Czasem się tak zdarza, że golonka się nie uda. Magda Gessler jednak bardzo nie lubi mięsa kiepskiej jakości i zawsze daje znać, że coś jej nie pasuje. Często bardzo dobitnie.
„Golonka wygląda jak jajo świni. Wyje knurem! Huuu, huuu!”
Chyba nie musimy powtarzać, że Magda Gessler BARDZO nie lubi dostawać źle przyrządzonej golonki?
Dlaczego pan go tak zaszył? Jakby panu zaszyli dupę, to byłaby straszna rzecz
Okazuje się, że kucharze muszą mieć się na baczności także przy zszywaniu pieczonego kurczaka... Nie zapominajmy o tym, że zawsze warto powąchać danie, zanim się je poda!
– Dlaczego ta kapusta tak śmierdzi?
– Czym śmierdzi?
– Smrodem.
Magda Gessler nie zawsze gani, zdarza się jej też chwalić kucharzy i ich dzieła. Oczywiście, też we własny sposób!
„Najlepsze kotlety, jakie jadłam. Poza moimi oczywiście!”
Czasem jednak brak jej słów na to, co zastanie w restauracjach...
Po prostu jedna wielka meksykańska dupa!
Dostaje się nie tylko kucharzom i daniom. Magda Gessler bardzo dobitnie wypowiada się też o wystrojach restauracji, które czasem – delikatnie mówiąc – pozostawiają naprawdę wiele do życzenia.
Te kukły są przerażające, człowiek myśli, że ma tutaj jakieś zwłoki stojące ze sztuczną peruką
W programie nie brakuje także mądrości na temat polszczyzny i jej meandrów. I polskich przyzwyczajeń też!
„Słowa „nie ma” nie ma w polskim słowniku, odkąd zmienił się system”
Czasem jednak jest, i to jest za dużo. Królowa TVNu od kiepskiej kuchni nie lubi bardziej chyba tylko jednej rzeczy – braku dobrego gustu. Zarówno w menu, jak i w dekoracjach i całej atmosferze restauracji.
Było to miejsce z dużym zadęciem. Mam nadzieję, że się oddęło
Nikt w końcu nie lubi być traktowany z góry, a ludzie chętniej wybierają przyjazne domowe miejsca niż eleganckie restauracje. Dlatego właśnie
Restauracja ma być normalna, nie bon ton pierdą!
Ale co to właściwie znaczy – normalna? Wiadomo, że jedzenie ma być dobrej jakości, obsługa sprawna i miła wobec klienta, a kuchnia... czysta. A z tym wiele restauracji przedstawionych w programie ma spory problem.
Pojawiło się sporo oskarżeń o to, że „Kuchenne Rewolucje” są reżyserowany, a restauracje za przyjazd Magdy Gessler muszą płacić grube tysiące. Restauratorka zdementowała te plotki, a jej show nadal bije rekordy popularności.
Przeczytaj więcej o polskim showbiznesie:
Najgorsza „Kuchenna Rewolucja”? Magda Gessler zdradza mrożące krew w żyłach szczegóły
Małgorzata Rozenek w pięknych słowach mówi o psich członkach swojej rodziny