Jajka są podstawowym składnikiem wielu potraw, ale tylko w czasie Świąt Wielkanocnych potrawy z nich przygotowywane są podawane z taką częstotliwością i tak ochoczo zjadane. Poniżej przedstawiamy przepisy na jajka, które możesz zaserwować swoim gościom podczas wielkanocnego obiadu czy kolacji.
Zobacz przepisy na dania z jajek >>

Jajka faszerowane dwiema pastami
Jako dodatek do faszerowanych jajek podaj pikantny sos czosnkowy. Zaskocz swoich bliskich pomysłowością i wspaniałym smakiem tych jajek!

Jajka faszerowane na zielono
Jajka ze szpinakowym farszem to dobry pomysł na kolorowe, pyszne i zdrowe danie na Wielkanoc.

Jajka na boczku
Boczek i jajka to połącznie, które doceniają już nie tylko Anglicy. Coraz częściej to śniadaniowe danie pojawia się również na polskich stołach.

Ile gotować na jajka: na miękko i na twardo
Jajka to bardzo ceniony i wartościowy produkt spożywczy. Są dobrym uzupełnieniem wielu dań.

Jajka po wiedeńsku
Troszkę inne jajko. Sprawdź przepis na pyszne jajko po wiedeńsku.

Jajka w koszulkach
Przygotuj jajka w nieco innej wersji. Spróbuj jajek w koszulkach.

Jajka w pomidorowych gniazdkach
Na przystawkę podawaj z pieczywem. Jako danie główne najlepsze są z ryżem.

Faszerowane jajka z migdałami - przepis
Jajka nie będą pękały podczas gotowania, jeśli do wody wsypiesz łyżkę soli

Jajka w koszulkach na wędzonej rybie - przepis
Podawaj z białym chrzanem wymieszanym ze śmietaną

Jajka w babeczkach
Jajka w babeczkach to niecodzienny sposób podania tego tradycyjnego dania wielkanocnego. Zobacz, jak przygotować tę pyszną przekąskę!
WYPOWIEDZ SIĘ!