Jajka wielkanocne pomysły - przepisy

W szynce, w galarecie, faszerowane, nadziewane... Sprawdź wszystkie przepisy!
Weronika Kwaśniak / 14.03.2018 15:24

Jajka to podstawa wielkanocnego menu. Najczęściej podajemy je w bardzo tradycyjnej formie - ozdobione odrobiną majonezu. Tak naprawdę jajka wielkanocne można jednak przyrządzić na wiele różnych sposobów!

Jajka wielkanocne: najlepsze pomysły

Tej Wielkanocy zaskocz swoich domowników i gości. Nawet ci, którzy nie przepadają za jedzeniem jajek, na pewno docenią twój kunszt kulinarny! Na wielkanocne śniadanie możesz przygotować np. śródziemnomorskie jajka faszerowane, jajka faszerowane na zielono albo jajka muchomorki. To jednak nie wszystkie inspiracje!

Sprawdź 19 pomysłów na jajka wielkanocne!

Sprawdź inne porady:

Terrina jajeczna: przepis na efektowną przekąskę wielkanocną
Terrina jajeczna: przepis na efektowną przekąskę wielkanocną
Terrina jajeczna to apetyczne połączenie jajek i twarogu. Farsz warto wzbogacić również szczypiorkiem, koperkiem lub pokrojoną drobno szynką.
Wielkanocne jajka z awokado - przepis video
Wielkanocne jajka z awokado - przepis video
Nietypowa przekąska na świąteczny stół!
Jajka faszerowane - przepis składniki i przygotowanie
Jajka faszerowane - przepis składniki i przygotowanie
Wykwintna przekąska idealna na Wielkanoc!
Jajka wielkanocne z dodatkami - przepis składniki i przygotowanie
Jajka wielkanocne z dodatkami - przepis składniki i przygotowanie
Oryginalny pomysł na barwne jajka na Wielkanoc!
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - przepis na video
Śródziemnomorskie jajka faszerowane - przepis na video
Śródziemnomorskie jajka faszerowane to wielkanocne danie w nieco innym, zaskakującym wydaniu. Spróbujesz?
Jajka wielkanocne w galarecie - przepis składniki i przygotowanie
Jajka wielkanocne w galarecie - przepis składniki i przygotowanie
Smaczna przystawka, idealna zwłaszcza na Wielkanoc!
Jajka wielkanocne w szynce - przepis składniki i przygotowanie
Jajka wielkanocne w szynce - przepis składniki i przygotowanie
Świetna alternatywa dla tradycyjnych jajek w majonezie!
Przepisy Magdy Gessler - jajka po polsku na wielkanoc
Przepisy Magdy Gessler - jajka po polsku na wielkanoc
Specjalnie dla Polki.pl słynna restauratorka Magda Gessler zdradziła przepis na fenomenalne jajka po polsku! Zobacz!
Jajka z pastami - przepis
Jajka z pastami - przepis
Jajka z pastą z tuńczyka oraz z pastą z musztardy to idealne danie, które możesz podać podczas świąt jako elegancką przekąskę.
Jajka w skorupkach z migdałami - przepis
Jajka w skorupkach z migdałami - przepis
Jeśli nie lubisz migdałów, jajka panieruj w bułce tartej.
Jajko w sosie koperkowym - przepis
Jajko w sosie koperkowym - przepis
Danie doskonale smakuje również z sosem chrzanowym (zamiast koperku dodaj łyżkę tartego chrzanu).
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/09.03.2016 16:14
ja uważam że jajka wielkanocne powinny być z majonezem i tyle.