Restauracja Sushi, prowadzi warsztaty przygotowywania sushi.

Violet Sushi & Yakitori mieści się przy słynnej ulicy Św. Marcin 9. Wystrój wnętrza zaskakuje wyrazistością formy i intensywnością kolorów. Oryginalny koncept restauracji, dbałość o każdy detal i najwyższa jakość potraw powodują, że Violet Sushi & Yakitori zdecydowanie wyróżnia się na kulinarnej mapie Poznania.

 

Restauracja znana jest również z Akademii Violet Sushi – warsztatów, na których każdy może nauczyć się, jak samodzielnie przygotować najsłynniejszą japońską potrawę.

 

Lokal oferuje gościom takie atrakcje jak pokazy body sushi, pokazy sztuki kaligrafii czy przyrządzania sushi. Restauracja zajmuje się również kompleksową organizacją imprez w stylu japońskim oraz prowadzi catering sushi.

 

Facebook:

https://www.facebook.com/VioletSushi

 

 

Link do wizytówki na YouTube.com:

https://www.youtube.com/user/sushiVIOLET

Sushi po raz pierwszy
Sushi po raz pierwszy13 lat temu
Chcesz zrobić sushi po raz pierwszy w swoim życiu? Tu znajdziesz zbiór przystępnych porad, by wiedzieć, jak się do tego zabrać. Czytaj więcej
Omlet tamago – jak przygotować i z czym podawać?
Omlet tamago – jak przygotować i z czym podawać?13 lat temu
Surowa ryba i ryż – te składniki najbardziej kojarzą się nam z sushi. Jednak to najpopularniejsze danie japońskiej kuchni, może zawierać również inne elementy, w tym oryginalny, ciekawy w smaku japoński omlet. Jak przygotować tamago i z czym najlepiej smakuje? Oto słów kilka o słodkim przysmaku z Kraju Kwitnącej Wiśni. Czytaj więcej
Ocet ryżowy – do czego służy i czy bez niego sushi się nie obejdzie?
Ocet ryżowy – do czego służy i czy bez niego sushi się nie obejdzie?13 lat temu
Ocet ryżowy jest istotny w procesie przygotowania ryżu do sushi, chociaż w zasadzie nie wyczuwamy go, ani nie widzimy. Czemu więc służy? Czytaj więcej
Marynowany imbir do sushi - czemu służy?
Marynowany imbir do sushi - czemu służy?13 lat temu
Odwiedzający sushi bary często zastanawiają się czym są różowe plasterki o cierpkim i trudnym do zdefiniowania smaku. Są zdziwieni, gdy okazuje się, że to marynowany imbir – mało znany w Polsce, w kuchni Wschodu jeden z podstawowych składników. Czytaj więcej
Czy i dlaczego sushi jest drogie?
Czy i dlaczego sushi jest drogie?13 lat temu
Są potrawy, które dzięki swojej wyjątkowości, zyskały status kultowych. Jednym z nich jest z pewnością sushi, i to nie tylko ze względu na swój oryginalny smak, ale również wysoką cenę. Dziś supermarkety i sushi bary oferują coraz tańsze przysmaki, które nie zawsze są najlepszej jakości. Jak zatem wybrać odpowiednie sushi? Gdzie go szukać? I co najważniejsze – czy jakość zawsze musi drogo kosztować? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA