Co było pierwsze: jajko czy kura? Zdania są podzielone, ale to właśnie bez jajka w kuchni trudno się obejść. W przededniu świąt wielkanocnych, jajka w kilku odsłonach.
Czytaj więcej
Ta prezencja, ta kruchość, te maniery (zawsze elegancko powiązane w pęczki). Nawet dostępne na każdym straganie, szparagi pozostają arystokracją wśród warzyw.
Czytaj więcej
Jedno z najbardziej genialnych odkryć sztuki kulinarnej. Sery. Kozie, owcze, krowie. Zadziwiają wielością odmian oraz smaków. I pasują do wszystkiego.
Czytaj więcej
Czarno - biały świat byłby zapewne nudny i monotonny. Nie pozwól, by dookoła Ciebie przeważała szarość - zabaw się paletą barw natury. Zielony, żółty, czerwony, niebieski to kolory, które sprawią, że zwykłe chwile przy stole zmienią się w magiczne. Dobrą ...
Czytaj więcej