Reklama
Składniki:

- ok. 25 dag wieprzowiny (np. żeberek, karkówki)
- 1 listek laurowy
- 2–3 ziarna ziela angielskiego
- 1 pokrojona marchewka
- kawałek selera
- 1 cebula
- 3 ziemniaki
- 4 ogórki kiszone
- 1 łyżka masła
- 1 ząbek czosnku
- koperek
- sól
- pieprz

Reklama
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, zalej 2 l zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowinę. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie, trochę soli i pieprzu. Gotuj ok. 15 min.

2. Dorzuć seler, cebulę, marchew i ziemniaki, niech się gotują 20 min.

Reklama

3. Ogórki zetrzyj, przesmaż na maśle. Dodaj do zupy z czosnkiem, gotuj ok. 15 min. Dopraw, posyp koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama