Zupa szczawiowa chłodnik
Nowy sposób na zupę szczawiową. Wypróbuj!

- Edipresse
Opublikowano: 18.06.2013, 11:35
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 30 dag młodego szczawiu
- 3 szklanki serwatki
- łyżka mąki
- szklanka gęstej śmietany
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- 4 jajka na twardo
Reklama
Przygotowanie:
- Zagotować serwatkę. Mąkę rozprowadzić z małą ilością wody. Zagęścić serwatkę. Ostudzić.
- Zmiksować szczaw. Poddusić we własnym sosie. Schłodzić. Wymieszać szczaw z serwatką i śmietaną.
- Wsypać koperek. Posolić.
- Chłodnik szczawiowy z serwatką wstawić do lodówki na cztery godziny.
Reklama
Reklama
Reklama