Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem - przepis składniki i przygotowanie
Wiosenna bomba witaminowa!

Opublikowano: 07.05.2014, 11:05
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- sałata masłowa
- 1/2 sałaty lodowej, strzępiastej lub rzymskiej
- pęczek rzodkiewek
- świeży ogórek
- 1/2 szklanki wiórków parmezanu (lub startego sera żółtego)
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- łyżeczka musztardy miodowej
- łyżeczka płynnego miodu
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki wody
- łyżka soku z cytryny
- 1/2 pęczka koperku
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na sałatkę z rzodkiewką i ogórkiem!
- Sałaty opłucz, osusz i liście porwij na mniejsze kawałki.
- Ogórka i rzodkiewki opłucz, pokrój w cienkie plasterki.
- Przygotuj sos: obie musztardy wymieszaj z miodem, oliwą, wodą, sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem.
- Składniki sałatki przełóż do salaterki, polej sosem i posyp serem.
- Delikatnie wymieszaj.
- Podawaj np. do steków.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na sałatki:
Sałatka z krewetkami - przepis
Sałatka z kurczakiem a la cezar - przepis Ani Starmach
Sałatka cezar - przepis
Reklama
Reklama
Reklama