Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • nieduża główka sałaty lodowej,
  • duża garść rukoli,
  • duża garść roszponki,
  • średni ogórek szklarniowy,
  • 20 dag pomidorków koktajlowych,
  • 5 dag mozzarelli,
  • 5 dag sera feta,
  • 5 dag sera pleśniowego,
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego,
  • łyżka miodu,
  • 2 łyżki soku z cytryny,
  • pieprz,
  • sól,
  • garść pestek dyni.
Reklama
Przygotowanie:

Sałatka z sałaty lodowej, roszponki, pomidorków i sera to świetny pomysł na lekki lunch do pracy lub efektowną przekąskę. Jeśli masz ochotę, dodaj również rzodkiewki.

  1. Sałatę lodową umyj, liście porwij na kawałki, osusz.
  2. Dodaj opłukaną rukolę i roszponkę.
  3. Pomidorki umyj i poprzekrawaj na połówki.
  4. Ogórka pokrój w słupki.
  5. Dorzuć pomidorki i ogórka do sałatki.
  6. Sery pokrój na kawałki, posyp nimi sałatkę.
  7. W osobnej miseczce wymieszaj jogurt, sok z cytryny, miód, dopraw solą i pieprzem.
  8. Gotowym sosem polej sałatkę z sałaty lodowej. Posyp pestkami dyni.
Reklama

Sprawdź więcej sałatek:
Sałatka z szynką i ananasem
Sałatka wiosenna z łososiem
Sałatka gyros: przepis
Sałatka z suszonymi pomidorami i serem feta
Wyrazista sałatka z pora i jabłka
Sałatka z tuńczykiem w 3 odsłonach

Reklama
Reklama
Reklama