Jak zrobić dżem jagodowy - przepis składniki i przygotowanie
Pyszny i do tego zdrowy!
Opublikowano: 13.07.2015, 06:55
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 kg jagód
- 2 paczki żelfixu 3:1
- 60 dag cukru
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić dżem jagodowy!
- Jagody dokładnie umyj, osącz, przełóż do garnka i lekko ugnieć.
- Wsyp żelfix, stale mieszając, i zagotuj.
- Nie przerywając mieszania, wsyp cukier i doprowadź dżem do wrzenia.
- Gotuj około 5 minut.
- Gorący przełóż do wyparzonych słoików (do pełna), zamknij je i odwróć do góry dnem.
Reklama
Zobacz inne pomysły na przetwory:
Dżem jagodowy - przepis
Konfitury z czereśni - przepis
Dżem jabłkowy z kiwi - przepis
Reklama
Reklama
Reklama