Guacamole - pasta z awokado na kanapki
To proste. Spróbuj!

Opublikowano: 01.08.2015, 13:24
Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 awokado
- 1 limonka lub cytryna
- 1 czerwona cebula
- 1 papryczka chili
- 2 małe pomidory malinowe
- kilka listków świeżej kolendry
- sól
Reklama
Przygotowanie:
- Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę, rozgniatamy widelcem.
- Tak przygotowaną masę z awokado skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki, by nie sczerniała.
- Myjemy papryczkę oraz cebulę. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki.
- Papryczkę kroimy na małe kawałki. Cebulę i kolendrę siekamy na drobno. Pomidory malinowe kroimy w kostkę. Dodajemy do masy z awokado.
- Całość mieszamy.
- Dodajemy soli do smaku.
- Pastę guacamole z awokado wstawiamy na min. godzinę do lodówki.
- Guacamole można podawać z nachosami lub jako pastę do chleba.
Reklama
Wypróbuj również przepisy na:
Sałatkę makaronową z boczkiem i awokado
Filety z halibuta z zapiekanym awokado
Reklama
Reklama
Reklama