Reklama
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 awokado
  • 1 limonka lub cytryna
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 małe pomidory malinowe
  • kilka listków świeżej kolendry
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę, rozgniatamy widelcem.
  2. Tak przygotowaną masę z awokado skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki, by nie sczerniała.
  3. Myjemy papryczkę oraz cebulę. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki.
  4. Papryczkę kroimy na małe kawałki. Cebulę i kolendrę siekamy na drobno. Pomidory malinowe kroimy w kostkę. Dodajemy do masy z awokado.
  5. Całość mieszamy.
  6. Dodajemy soli do smaku.
  7. Pastę guacamole z awokado wstawiamy na min. godzinę do lodówki.
  8. Guacamole można podawać z nachosami lub jako pastę do chleba.
Reklama

Wypróbuj również przepisy na:

Sałatkę makaronową z boczkiem i awokado
Filety z halibuta z zapiekanym awokado

Reklama
Reklama
Reklama