Parówki w galarecie - przepis składniki i przygotowanie
Przekąska na wiele okazji.
Opublikowano: 01.10.2014, 06:30
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 6 parówek
- 6 plastrów żółtego sera
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1 puszka sałatki meksykańskiej
- 25 g żelatyny
- 3 łyżki chrzanu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na parówki w galarecie!
- Mieszankę warzywną osącz z zalewy i opłucz przegotowaną wodą.
- Żelatynę namocz w połowie bulionu, gdy napęcznieje podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła.
- Wymieszaj z resztą bulionu i mieszanką meksykańską.
- Z parówek zdejmij osłonki.
- Plastry sera posmaruj cienko chrzanem, połóż na każdym parówkę i zroluj.
- Na dnie małej foremki keksowej połóż warstwę warzyw w bulionie, na tym ułóż zawinięte w ser parówki i całość zalej pozostałym bulionem z warzywami.
- Całość odłóż do lodówki, by galareta dobrze stężała.
- Podawaj pokrojone w plastry z chrzanem lub majonezem.
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania z parówek:
Naleśniki z parówkami - przepis
Pasta na kanapki z parówek - przepis
Reklama
Reklama
Reklama