Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • główka kapusty
  • kostka rosołowa
  • listek laurowy
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 łyżki smalcu lub oleju
  • łyżeczka mąki
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kapustę z pomidorami!

  1. Kapustę poszatkuj, zalej wodą, zagotuj, odcedź.
  2. Zalej wrzątkiem, aby nie do końca ją zakrywał.
  3. Dodaj kostkę rosołową, listek laurowy oraz obrane, pokrojone pomidory.
  4. Gotuj bez przykrycia około 5 min.
  5. Cebulę pokrój w kostkę, zrumień na smalcu, dodaj ją do kapusty.
  6. Na pozostałym na patelni tłuszczu przesmaż mąkę.
  7. Zapraw nią kapustę, gotuj 3 min, dopraw.
  8. Posyp koperkiem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Placki z dyni - przepis
Racuchy ze śliwkami - przepis
Chleb dyniowy - przepis

Reklama
Reklama
Reklama