Pasta łososiowa
Elegancka i pyszna przekąska - na małe i duże imprezy.

Opublikowano: 20.01.2014, 11:20
Reklama
Ilość kalorii: 110
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 10
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 10 okrągłych chipsów (np. kukurydzianych)
- 15 dag filetu z łososia wędzonego
- mała szalotka
- mała czerwona papryka
- 10 czarnych oliwek
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- łyżeczka soku z cytryny
- biały pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Szalotkę obierz i drobno posiekaj.
2. Paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda nasiennego, pestek i błonek, miąższ drobno posiekaj.
3. Oliwki drobno pokrój.
4. Łososia i jajka posiekaj.
6. Dopraw białym pieprzem.
7. Pastę rozłóż na chipsach i podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama