Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 kotletów z karkówki
Reklama

Na marynatę:

  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki jasnego sosu sojowego
  • 1/2 główki czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki bazylii
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na karkówkę w ziołach!

  1. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
  2. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj.
  3. Do przygotowanej marynaty włóż mięso, odstaw na kilkanaście godzin.
  4. Mięso wyjmij z marynaty, ułóż na rozgrzanym ruszcie.
  5. Grilluj z obu stron, żeby się równomiernie upiekło.
  6. Podczas grillowania smaruj mięso marynatą.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

Polędwiczki grillowane - przepis
Przepisy na grilla
Ryba grillowana - przepis

Reklama
Reklama
Reklama