Reklama
Czas przygotowania: 100 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:

Ciasto:
1 szklanka mąki pszennej,
1 żółtko,
75 dag masła,
łyżka wody,
sól,
Farsz:
60 dagświeżego szpinaku,
200 ml śmietany,
1 ząbek czosnku,
garść rodzynek,
5 dag masła,
20 dag koziego sera,
1 żółtko,
sól,
pieprz.

Reklama
Przygotowanie:

Z podanych składników krótko zagniatać ciasto i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Zmiażdżony czosnek podsmażyć na oleju, wrzucić umyte liście szpinaku, przesmażyć, dodać śmietanę, rodzynki, masło, sól, pieprz. Formę wyłożyć cienko ciastem i piec 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie ciasto wyjąć, nałożyć farsz, na wierzchu ułożyć plastry sera koziego. Piec jeszcze około 15 minut.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama