Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 45 dag filetów z ryby, np. mintaj, sola, morszczuk
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • mąka do panierowania ryby
  • masło do formy
  • olej
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić rybną zapiekankę!

  1. Rybę pokrój na kawałki, posól, obtocz w mące i usmaż na oleju.
  2. Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki.
  3. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i potnij na plasterki.
  4. Formę do zapiekania posmaruj masłem.
  5. W formie ułóż warstwę pomidorów, na to warstwę cebuli i podsmażoną rybę.
  6. Przykryj pozostałymi pomidorami.
  7. Majonez wymieszaj ze śmietaną i rozprowadź na pomidorach.
  8. Całość posyp żółtym serem.
  9. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Reklama

Zobacz inne przepisy na zapiekanki:

Zapiekanka ryżowa z kurczakiem - przepis
Gyros zapiekanka - przepis
Zapiekanka z dynią - przepis
Zapiekanka z kapusty i łososia - przepis
Zapiekanka z kiełbasą - przepis

Reklama
Reklama
Reklama