Pierogi z kaszą - przepis składniki i przygotowanie
Mało znany przepis na pyszne pierogi!

Opublikowano: 11.03.2014, 08:50
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- 30 dag mąki
- jajko
Na farsz:
- szklanka kaszy gryczanej
- 15 dag białego sera
- 5 dag tłuszczu
- 2 duże cebule
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na pierogi z kaszą!
- Kaszę gryczaną ugotuj na sypko.
- Do przestudzonej dodaj zmielony ser, zrumienioną na tłuszczu cebulę, sól i pieprz. Wymieszaj.
- Z mąki i jajka zagnieć ciasto, cienko rozwałkuj, wykrawaj krążki, na każdy nakładaj porcję farszu i zlepiaj brzegi, formując pierogi.
- Pierogi z kaszą gotuj przez 4-5 minut w osolonej wodzie.
- Pierogi można podawać polane stopioną słoniną lub masłem. Doskonale smakują też z domowym zsiadłym mlekiem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na pyszne pierogi:
Magda Gessler poleca - zielone pierogi
Pierogi ze szpinakiem - przepis
Pierogi z soczewicą - przepis
Reklama
Reklama
Reklama