Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Na ciasto:

Reklama
  • 30 dag mąki
  • jajko

Na farsz:

  • szklanka kaszy gryczanej
  • 15 dag białego sera
  • 5 dag tłuszczu
  • 2 duże cebule
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pierogi z kaszą!

  1. Kaszę gryczaną ugotuj na sypko.
  2. Do przestudzonej dodaj zmielony ser, zrumienioną na tłuszczu cebulę, sól i pieprz. Wymieszaj.
  3. Z mąki i jajka zagnieć ciasto, cienko rozwałkuj, wykrawaj krążki, na każdy nakładaj porcję farszu i zlepiaj brzegi, formując pierogi.
  4. Pierogi z kaszą gotuj przez 4-5 minut w osolonej wodzie.
  5. Pierogi można podawać polane stopioną słoniną lub masłem. Doskonale smakują też z domowym zsiadłym mlekiem.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na pyszne pierogi:

Magda Gessler poleca - zielone pierogi
Pierogi ze szpinakiem - przepis
Pierogi z soczewicą - przepis

Reklama
Reklama
Reklama