Lasagne ze szpinakiem i boczniakami - przepis składniki i przygotowanie
Zobacz przepis na lasagne ze szpinakiem i boczniakami - jeśli masz ochotę, możesz je zastąpić pieczarkami!

Opublikowano: 30.11.2016, 05:59
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 6 płatów lasagne
- 20 dag boczniaków (lub pieczarek)
- cebula
- 50 dag szpinaku
- marchewka
- pietruszka
- 10 g startego sera żółtego
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- zioła prowansalskie
- olej
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na lasagne ze szpinakiem i boczniakami! To danie obiadowe możesz wzbogacić innymi dodatkami według upodobań - świetnie pasować będzie choćby pierś z kurczaka!
- Lasagne lekko obgotuj we wrzątku i każdy przekrój wzdłuż na pół.
- Szpinak umyj, posiekaj i zaparz na łyżce oleju.
- Cebulę, marchew, pietruszkę i czosnek obierz.
Placki ze szpinaku - przepis Ani Starmach
- Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Cebulę i czosnek posiekaj.
- Warzywa podduś na oleju i wymieszaj ze szpinakiem.
- Dopraw solą, papryką, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
- Lasagne zwiń w ruloniki i ułóż w formie.
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?
Reklama
- Wypełnij każdy rulonik przygotowanym farszem.
- Posyp serem startym na tarce.
- Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
- Całość zakryj folią aluminiową i zapiekaj 25 minut.
Reklama
Reklama
Reklama