Kotlet w płatkach migdałowych - przepis składniki i przygotowanie
Nietypowy pomysł na kotlety!

Opublikowano: 09.02.2016, 07:00
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag piersi z kurczaka
- jajko
- ok. 1/2 szklanki mąki do panierowania
- 15 dag płatków migdałowych
- do smażenia olej rzepakowy lub klarowane masło
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kotleta w płatkach migdałowych!
- Mięso opłucz i oczyść.
- Przekrój na 4 części i rozbij na kotlety.
- Oprósz solą, pieprzem.
- Obtocz mięso w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach migdałowych.
- Kotlety smaż na średnim ogniu z obu stron do czasu, aż migdały będą rumiane. Ogień nie może być zbyt duży, aby migdały się nie przypaliły.
- Nadmiar tłuszczu odciśnij na ręczniku papierowym.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na kotlety:
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Kotlety z kalafiora i brokułu - przepis
Reklama
Reklama
Reklama