Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag piersi z kurczaka
  • jajko
  • ok. 1/2 szklanki mąki do panierowania
  • 15 dag płatków migdałowych
  • do smażenia olej rzepakowy lub klarowane masło
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kotleta w płatkach migdałowych!

  1. Mięso opłucz i oczyść.
  2. Przekrój na 4 części i rozbij na kotlety.
  3. Oprósz solą, pieprzem.
  4. Obtocz mięso w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach migdałowych.
  5. Kotlety smaż na średnim ogniu z obu stron do czasu, aż migdały będą rumiane. Ogień nie może być zbyt duży, aby migdały się nie przypaliły.
  6. Nadmiar tłuszczu odciśnij na ręczniku papierowym.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na kotlety:

Grillowane kotlety - przepis

Schabowe inaczej - przepis
Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Kotlety z kalafiora i brokułu - przepis

Reklama
Reklama
Reklama