Reklama
Ilość kalorii: 210
Czas przygotowania: 80 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 70 dag cielęciny na gulasz
  • 50 dag ziemniaków
  • 35 dag kapusty włoskiej
  • 3 marchewki
  • 1/2 małego selera
  • duża cebula
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 7 łyżek oleju
  • 5 gałązek tymianku
  • listek laurowy
  • kilka ziarenek pieprzu czarnego
  • sól
  • pieprz mielony
Reklama
Przygotowanie:
  1. Mięso pokrój w dużą kostkę. Zrumień w dużym, płaskim garnku na oleju, w razie potrzeby partiami. Do podsmażonego mięsa dodaj obraną i pokrojoną w plastry marchew i cebulę, pokrojony w kostkę seler, liść laurowy, ziarenka pieprzu, gałązki tymianku.
  2. Wlej bulion, garnek przykryj, zagotuj, zmniejsz ogień i duś 40 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę kapustę. Duś 30 minut, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama