Reklama
Składniki:

12,5 dag cienkiego makaronu sojowego,
12,5 dag chudego boczku bez skóry,
1/2 łyżki oleju,
12,5 dag pokrojonych w kostkę ziemniaków,
1 pokrojona na talarki cebula,
1 pokrojony w drobną kostkę ząbek czosnku,
1 łyżka sosu sojowego,
szczypta czarnego pieprzu,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki brązowego cukru.

Reklama
Przygotowanie:

Wsypać makaron do ciepłej wody. Odstawić na 5 minut. Odsączyć. Mięso pokroić w drobną kostkę. W woku podgrzać olej, Na rozgrzanym oleju w woku usmażyć ziemniaki. Wyjąć. Do woka wsypać cebulę oraz czosnek. Smażyć 3 minuty. Dodać mięso. Podsmażyć. Mięso wymieszać z makaronem. sosem i 70 ml wody. Zagotować. Przyprawić. Wsypać ziemniaki. Podgrzać.

Reklama
Reklama
Reklama